Så blev bloggen ett jobb för Michaela Forni

Med ett gediget intresse för det skrivna ordet var Michaela Forni en av de första bloggprofilerna på marknaden, nu mera livnär hon sig som influencer.

När Michaela startade sin blogg 2004 var det ett nytt sätt att kommunicera på, och folk var snabba med att interagera och skapa dialoger. Redan från början lät hon följarna vara delaktiga i sin vardag och har med åren byggt upp ett starkt förtroende.

– Jag såg en annons på ett internetforum där det stod ”Starta din egen internet-dagbok här!”. Då jag alltid haft ett gediget intresse för skrivandet kändes det självklart, säger Michaela Forni.

För tio år sedan var just bloggen det primära verktyget men när sociala medier kom under 2000-talet fick man via de olika kanalerna en större och bredare räckvidd. Numera finns olika plattformar för olika syften och den totala räckvidden når ut till många fler. Så när sociala medier blev ett kompletterande verktyg till bloggen var man numera inte enbart en bloggare, utan en influencer.

Läs mer: Så väljer du rätt influencer till ditt varumärke

Michaela Forni har en stor, trogen och engagerad publik. Text, bild och ärlighet skapar en stor betydelse för följarna och på sikt bygger upp en stark relation till dem.

– Jag har alltid fokuserat på tillit, känslor och relationen till mina läsare, det tror jag är min främsta styrka och anledning till att jag lyckats så bra. Många av mina läsare har följt min blogg i över tio år. Jag ger mycket av mig själv, men får lika mycket tillbaka, säger hon.

Med fokus på känslor och personlighet har Michaela Forni under de senaste tolv åren blivit en stor förebild. Hennes primära målgrupp är kvinnor mellan 18-35 år som alla på något sätt kan relatera till henne som individ och vad hon skriver om. Varje vecka har hon 40.000 unika läsningar på sin blogg. Utöver bloggen använder hon både Instagram och Twitter, med en totalräckvidd på 123.000 följare.

– Jag kunde omöjligt förstå att min blogg skulle växa sig så stor och bli min främsta huvudsyssla. Även idag använder jag min blogg som en internet-dagbok. Stundvis är inläggen skrivna rakt från hjärtat, men jag försöker parera det med att andra stunder väga in de ord jag skriver, för att inte missuppfattas eller råka såra någon berättar Michaela Forni.

Nu för tiden är det många som livnär sig som influencer med hjälp av att sponsrade inlägg, nativeannonser och banners. Michaela Forni lever ett drömliv enligt många.

– Det bästa tips jag kan ge för att lyckas som Influencer är – var ditt eget original, försök inte göra en kopia av någon annan.  Fokusera på vad du är duktig på, våga vara personlig, men lär dig skilja på personlig och privat, avslutar hon.

Intresserad?

button