Det bör du veta om Snap innan det är för sent att hoppa på tåget

Snap är inte den enklaste appen att förstå men växer i rasande fart. Vi har listat snabba tips för dig som vill hänga med.

Fler och fler skaffar Snap i marknadsföringssyfte men appen kräver ett helt nytt tänk. Snap raderar inte bara bilderna, den tillåter dig dessutom att välja om bilden ska visas mellan 1-10 sekunder. Och till skillnad från Instagram och Facebook så bygger Snap inte på likes. Alla de faktorerna gör att barriärerna för att publicera en bild sänks och appen används mer frekvent. 

Just nu tittar användare på över 10 billioner videos varje dag. På Facebook är samma siffra 8 billioner. Varför är appen så populär? En stor anledning till att Snap sticker ut är det enkla och råa. Det är inte tillrättalagda bilder som på Instagram, det är en bakom scenen känsla som låter följaren komma närmare personerna bakom bloggen, företaget eller kändisen.

Läs mer: 7 orsaker – därför är influencers nästa stora grej inom Native advertising

Populäriteten gör att marknadsföring på Snap når oanade höjder, engagemanget är stort. Till exempel gjorde bareMinerals kampanj att trafiken från sökningar dubblades. Och GrubHub (levererar hem mat från restauranger) tog emot snaps från 40 000 personer när de uppmanade sina följare att rita en maträtt. Omtyckt är bara förnamnet. Snap händer nu och är definitivt en kanal alla borde hoppa på. Men hur?

Här kommer några snabba tips

– Interagera med följarna via Q&A.

– Jobba med Behind the scene filmer. Låt en anställd ta över kontot en dag.

– Ordna skattjakt och tävlingar.

– Snap är ett perfekt medium för att förhandsvisa ny produkt eller projekt. Ta till var på VIP-känslan som uppkommer när en bild bara visas i några sekunder och sen försvinner för alltid.

– Uppmana följarna till att skärmdumpa nästa snap – som är en rabattkod.

– Anlita en influencer som delar dina snaps på sitt eget konto eller gör en takeover på företagets konto. En influencer har redan ett stort kontaktnät och kan Snap utan och innan – utnyttja det.

– Använd emojis, Snap är inte till för tillrättalagda bilder som på Instagram. Med emojis kan du vara rolig och smart. Var kreativ!

Intresserad?

button